
Birçok konut hanımının mayalarken başına gelen yoğurdun tutması durumuna karşı çabucak uygulayabileceğiniz kimi metotlar var. Bazen fazla sıcak ya da fazla soğuk bir formda mayaladığınız yoğurdun tutmaması durumunda haberimizdeki formüllerle yoğurdu kurtarabilir ve tekrar mayalama sürecini yapabilirsiniz. Pekala fakat nasıl?

MAYASI TUTMAYAN YOĞURT NASIL KURTARILIR?
Birçok kişi tarafından merak edilen bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Fırının başına geçtiyseniz çabucak ayarlamaları yaparak başlayabilirsiniz. Yaşanan aksilikler sonrası yoğurdunuz tutmadıysa evvel fırınınızı 45 dereceye ayarlamalısınız.

Daha sonra mayaladığınız yoğurt tenceresini fırına koyun ve 45 dakika orada bekletin. Mühlet dolduktan sonra tencereyi fırından çıkarıp, yoğurdunuzun mayalandığını ve taş üzere olduğunuz göreceksiniz.

EN KOLAY YOĞURT NASIL MAYALANIR?
Birçok bayanın denemeye cüret edemediği yoğurt mayalama sürecinin en pratik yolunu sizin için anlattık. Bu usulü denedikten sonra hiç korkmadan konutta kendi yoğurdunuzu eksiksiz halde yapabileceksiniz.

GEREÇLER:
3 kilo süt (Tam yağlı), 1 buçuk yemek kaşığı taze ekşimemiş yoğurt mayası, 1 tencere yahut cam kavanozlar meskende yoğurt yapmak için kâfi.

YAPILIŞI
Öncelikle satın aldığınız sütü bir tencereye dökmeden evvel tencereyi suyla ıslatmayı unutmayın. Bu sayede sütün tencereye yapışmasını rahatlıkla engelleyebilirsiniz. Daha sonra sütü kaynatmaya geçebilirsiniz. Kaynadıktan sonra ılıması için bir kenara alın. Orta ara sıcaklığını denetim edin ve sütün hakikat soğuma noktasına gelip gelmediğini serçe parmağınızı süte batırarak öğrenin. Serçe parmağınıza nazaran ılıyan süt mayalanmaya hazırdır.

Sütü mayalama süreci için her şey hazır. Bunun için birinci olarak 1 kâsenin içinde olan 1 buçuk yemek kaşığı taze yoğurdun üstüne, sütten birkaç kaşık ekleyip karıştırın. Karıştırdıktan sonra direkt sütün içine döküp tahta kaşıkla karıştırın.

Çok fazla karıştırmadan tencerede ya da cam kavanozlara mayalanması için bırakabilirsiniz. Lakin buradaki en kıymetli ayrıntı kapaklarda. Cam kavanozlara döktüyseniz kapaklarını kapatmalı, tencere de bıraktıysanız tencerenizin kapağını kapatmalısınız.

Bu süreçten sonra 2 türlü mayalama sürecini başlatabilirsiniz. Birinci teknikte oda sıcaklığında bir kenara alarak üstünü bezle sarabilirsiniz. İkinci yolda ise sıcak olan bir fırının içine koyarak mayalamasını sağlayabilirsiniz. Yoğurt mayalama sürecinde bütün adımları dikkatli bir halde uyguladığınız takdirde taş üzere bir yoğurt elde etmek mümkün.